Турският премиер: Не уважавам съда

share

Не мога да уважа решението на съда, заяви турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, предаде РИА Новости.

По този начин министър-председателят на югоизточната ни съседка коментира решението на Конституционния съд отпреди два дни, който постанови в страната да бъде възстановен достъпът до Twitter. Най-високопоставените магистрати в Турция постановиха, че спирането на социалната мрежа нарушава правата на потребителите. Ердоган малко преди замине за Азербайджан по този повод заяви: Ние се подчинихме на решението на съдиите, но аз лично не мога да уважа постановлението на магистратите.

Twitter бе блокиран по решение на съда на 21 март. Турският премиер много пъти е заявявал, че иска да закрие социалните мрежи. Според него ресурсите публикуват държавни тайни и нарушават правото на неприкосновеност на личния живот.

На 27 март в Турция бе спрян достъпът до YouTube. Броени часове преди изключването във видеоканала бяха пуснати разговори на високопоставени военни, които са обсъждали евентуално нахлуване в Сирия. Основната опозиционна сила - Народнорепубликанската партия поиска от съд да възстанови достъпа до YouTube, който все още е блокиран.

Водещи новини

Още новини