Турският премиер: Ще напусна политиката, ако изгубя изборите

share

"Готов съм да напусна политиката, ако нашата партия не бъде първа на парламентарните избори на 30 март", каза турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, предаде ИТАР-ТАСС.

Министър-председателят на югоизточната ни съседка говори пред членове и симпатизанти на Партията на справедливостта и развитието (ПСР). Той заяви: Говоря напълно открито. Ако ние не излезем на първо място във вота за Меджлис, аз съм готов да се откажа от политическата си кариера. Ердоган не пропусна да нападне и лидерите на двете основни опозиционни политически формации. "Нима водачите на Народно-републиканската партия и на Партията на националистическото движение ще подадат оставка след 30 март 2014 г.? Не, те са се залепили към своите кресла", отбеляза премиерът.

ПСР в момента има подкрепа на между 30 и 35%, но за запазването на позициите си управляващите трябва да се ползват с одобрението от 40 на сто от избирателите. Доверието към Ердоган е подкопано заради корупционния скандал, разтърсил страната. Наскоро бяха разпространени записи, в които се чува как Ердоган дава съвети на сина си Билал да взима подкупи. Премиерът твърди, че записите са монтаж.

Водещи новини

Още новини