Турция разследва медиците, които помагат на демонстрантите

share

Турското здравно министерство започна разследване на доброволците, оказващи първа помощ на протестиращите, които бяха ранени при продължаващите вече две седмици антиправителствени вълнения, съобщи представителят на Турската медицинска асоциация Осман Озтюрк и подчерта, че организацията няма да сътрудничи с властите, предаде АФП.

„Ние бяхме уведомени, че е започнато разследване на импровизираните клиники, в които бе оказвана помощ на демонстрантите”, посочи Озтюрк на пресконференция в Истанбул. От организацията е поискано „незабавно” да съобщи имената на медицинските работници и техните пациенти, уточни той и подчерта от името на Турската медицинска асоциация, че няма да бъде съобщено „нито едно име” на министерството.

Стотици медици организираха временни клиники в различни турски градове, за да оказват помощ на демонстрантите, които бяха ранени при сблъсъците с полицията. До момента по данни на Турската медицинска асоциация при безредиците са ранени близо 7500 души и четирима са загинали.

Водещи новини

Още новини