Ердоган няма да приеме решенията на ЕП за протестите на Таксим

  • 14 юни 2013 07:08

  • 1764
  • 2
Ердоган няма да приеме решенията на ЕП за протестите на Таксим
©

Премиерът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че няма да приеме никакви решения на Европейския парламент по отношение на протестите в парка „Гези” на площад „Таксим” в Истанбул, информира телевизионният канал CNN-TURK. Ердоган се срещна в луксозния хотел Rixos с кметове и бивши кметски наместници на закритите общини, избрани от листата на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

Ердоган напомня продължаващите с месеци протестни действия в Гърция във връзка с икономическата криза и подчертава: „Аз не признавам решението, което Европейския парламент ще вземе по отношение на нас. Нека вземащите това решение първо да погледнат към Гърция. Когато в Гърция народът се изправя против полицията, какво именно правят представителите на Европарламента? Даже онези от тях, чийто страни са в Еврозоната, какво друго правят, освен да раздават пари?”

Ердоган отново призовава протестиращите да напуснат парка „Гези” на площад „Таксим” и защитава тезата на управляващите за провеждане на референдум за бъдещето на парка „Гези”, посочва CNN-TURK.

Последвайте канала на

1764 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
8

2013.06.19 | 09:56

2
Хайде вече този тиранин да изчезва!!!БРАВО на всички, които протестират!!!СВОБОДА!!!!!Всички искаме това!!!Хора моля ви да пишете, защото прочетох молба от един турски гражданин, който моли всички хора от цял свят да разпространяват новините около протестите по света, заради медийното затъмнение там!!!!!!!Той също каза, че там са били убити 27 души, които не са официално регистрирани!!!Това е ужасяващо!!!!МОЛА ВИ помагайте!!!БЛАГОДАРЯ!!!
hhh

2013.06.19 | 09:56

1
европа да спре да търгува с тях и са го закъсали много.ще умрат от глад.

Добави коментар

Водещи новини