Тайфунът Санба удари южна Япония

share

Един човек е загинал, а друг е смятан за изчезнал след като мощният тайфун Санба връхлетя южна Япония. Стихията причини нарушения в трафика и остави без електричество десетки хиляди домакинства, съобщи ДПА, като се позовава на местни медии.

83-годишен мъж загина вчера, падайки от покрива на къщата си в Нагасаки, когато се подготвял за стихията. 29-годишен мъж е обявен за изчезнал, след като отишъл да плува край остров Ишигаки в префектура Окинава.

Японската метеорологична служба предупреди за очаквани силни ветрове и високи вълни в обширни райони на южния остров Кюшу и западна Япония.

Тайфунът се придвижва към Корейския полуостров с 34 км/час.

Силна буря вече удари най-южния остров на Република Корея - Чеджудо. Наводнени са стотици жилища, над 10 хиляди домакинства са останали без електричество, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позовава на южнокорейската национална агенция за извънредни ситуации.

В резултат на удара на стихията на острова са отменени 113 вътрешни полети, прекратена е фериботната връзка с полуострова. В цялата страна са отменени 208 полета и 130 фериботни маршрута.

Водещи новини

Още новини