Украинските сили съобщиха, че са унищожили 50 от 69 дрона по време на руска атака през нощта

Getty Images
share

Украинските сили унищожиха 50 от 69 дрона при руска атака през изминалата нощ, съобщиха военните, цитирани от Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14363

Военновъздушните сили посочиха, че още 16 дрона вероятно са били свалени със средства за радиоелектронна борба по време на атаката. В нападението са използвани и две балистични и една крилата ракета, като е свалена само крилатата.

Военните добавиха, че един дрон е навлязъл в Украйна от Беларус, а друг се е върнал към Русия.

Градската военна администрация на Киев написа в канала си в „Телеграм“, че украинската противовъздушна отбрана е унищожила всички дронове, които са били насочени срещу столицата.  

Украйна свали 29 руски дрона през нощта

Според ръководителя на администрацията Сергий Попко в Киев е имало четири сигнала за въздушна тревога, а последният от тях е бил свързан със заплахата от балистични ракети, но изстрелвания не са регистрирани.

От 23 ч. снощи през цялата нощ и тази сутрин в повечето райони на Украйна, включително и в Киев, е обявена тревога за очаквани с дронове, отбелязва БТА.

„Според предварителната информация до десет вражески дрона са били насочени към столицата. Но всички атакуващи безпилотни летателни апарати на окупаторите се унищожават при приближаването им към Киев от противовъздушната отбрана“, допълни Попко. „Според досегашната информация няма жертви или нанесени щети в града“, каза още той.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14363

Водещи новини

Още новини