Хаос и отменени полети заради изгубени ножици на летище в Япония

Gettyimages
share

В Япония се случи нещо невиждано - 36 отменени полети и 201 със закъснение на едно летище през уикенда заради изчезнали ножици в магазин на терминала.

Мястото е летището в Хокайдо, денят събота. В ранните часове проверките за сигурност са спрени за около 2 часа.

Стотици пътуващи са блокирани на летището. Дълги опашки се образуваха в салона за заминаващи, след като всеки един от пътниците трябваше повторно да мине проверка на сигурността.

Хаос на международното летище в Букурещ

Причината за хаоса са чифт ножици, които са изчезнали от магазин на летището.

"Днес трябваше да имам трансфер до Окинава, но явно няма да стигна навреме и променям плановете си", посочват ит аеропорта.

Липсващите ножици са открити в същия магазин на следващия ден, прави се щателна проверка дали става въпрос за същия чифт, който е изгубен.

Министерството на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма поиска управата на летището в Хокайдо да проведе разследване.

В тяхна позиция се посочва, че причина за инцидента е недостатъчно място за склад и проблеми в мениджмънта на магазините на терминала.

Много от пътниците, засегнати от инцидента, се завръщаха у дома през уикенда след японски празник за почитане на духовете на предците.

В социалната мрежа Екс хората приветстваха реакцията заради едни изгубени ножици и твърдят, че само така се е повишило доверието им в авиационната безопасност в страната.

Водещи новини

Още новини