Расте броят на жертвите на замърсен алкохол в Индия

share

Броят на загиналите при последния случай на замърсен с метанол нелегално произведен алкохол в южния индийски щат Тамил Наду се покачи до 47, като над 100 души все още са в болница, каза правителствен служител в петък, цитиран от Ройтерс.

От сряда повече от 150 души, страдащи от повръщане, болки в стомаха и диария, са имали нужда от лечение, след като са пили алкохол, смесен с метанол, произведен в района Калакуричи, на около 250 км от столицата на щата Ченай.

В петък сутринта 118 души все още се лекуват в болници в областта и близките райони, каза правителственият служител.

В четвъртък правителствен говорител каза, че най-малко 36 души са загинали.

Полицията арестува четирима души за незаконна продажба на алкохол и конфискува 200 литра алкохолна напитка, съобщи правителството на щата в четвъртък, като добави, че е предприело дисциплинарни действия срещу 10 длъжностни лица за неуспех да предотвратят масовото отравяне.

Най-малко 36 души загинаха след натравяне с алкохол в Индия

Смъртните случаи от незаконно произведен алкохол, известен на местно ниво като "hooch" или "селски алкохол", са редовно явление в Индия, където мнозина не могат да си позволят маркови спиртни напитки, въпреки че обществеността и активистите призовават за драстични мерки срещу продавачите на нелегален алкохол.

Правителството на щата Тамил Наду заяви, че предприема стъпки за идентифициране на хората, участващи в производството на метанол - токсичен алкохол, който обикновено се използва за промишлени цели.

Повече от десет души загинаха миналата година при подобен инцидент в близък район отново в щата Тамил Наду.

Водещи новини

Още новини