Севернокорейски чиновник натири руски министри

Getty images (архив)
share

Чиновник от Корейската народнодемократична република (КНДР) изгони руски министри, влезли в заседателна зала в Пхенян преди лидера на азиатската комунистическа държава Ким Чен-ун.

На видео, публикувано от опозиционния на беларуския президент Александър Лукашенко информационен канал "Харта 97", се вижда как в залата влиза дипломат номер едно на Москва Сергей Лавров. Той се оплаква от умора, заявява, че се е изцапал с нещо и сяда на масата за преговори.

След външния министър местата си заемат първият вицепремиер Денис Мантуров, вицепремиерът Виталий Савелиев, заместник министър-председателят Александър Новак, министрите на отбраната и здравеопазването - Андрей Белоусов и Михаил Мурашко, и директорът на държавната агенция Росскосмос Юрий Борисов.

По едно време на записа се чува глас, говорещ на руски с азиатски акцент: Излезте от залата и отидете в хола. Пръв ще влезе любимият ни ръководител (Ким Чен-ун).

"Че защо дойдохте тук? Да ни бяхте казали това по-рано", заявява руски чиновник.
 
След думите на госта кадрите показват празната заседателна зала, в която се проведе срещата в разширен формат на руския президент Владимир Путин и държавния глава на КНДР.Путин и Ким Чен-ун в любопитен спор кой пръв да се качи в автомобила

 

Водещи новини

Още новини