Кипър изпраща лекарства за пострадалите от земетресението в Сирия

Pixabay
share

Кипър изпраща две големи дарения на лекарства за пострадалите от земетресението в Сирия.

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 704

Стотици училища, неправителствени организации, сдружения, организирани групи и отделни граждани се включиха в кампанията за събиране на хуманитарна помощ за хората в засегнатите райони в Турция и Сирия, която завършва днес.

Лекарства, дарени от кипърското здравно министерство, заминават днес за Бейрут. Голямо количество медикаменти за пострадалите в Сирия предостави и една от водещите фармацевтични компании на острова.

Кипърските пратки ще стигнат от Бейрут до Сирия чрез Европейския механизъм за гражданска защита, уточниха от Службата на комисаря по гражданското общество.

Със специален полет на авикомпанията Cyprus Airways са доставени първите 13 тона хуманитарна помощ, обявиха от ръководството ѝ. През следващите дни с редовните ѝ полети ще бъдат превозени още тонове дарения.

Огромно количество необходими стоки за пострадалите в Турция и Сирия са събрани в Кипър в дарителската кампания, която завършва днес, съобщиха от службата на комисаря.

Със съдействието на Националната гвардия помощите ще бъдат транспортирани до пристанището на Лимасол, откъдето ще тръгнат за Турция и Сирия по маршрути, посочени от Европейския механизъм за гражданска защита.

Около 2 тона дарения от кипърски гърци ще бъдат прехвърлени чрез мироопазващите сили на ООН в Кипър (UNFICYP) в окупираната северна част на острова, откъдето те ще заминат за Турция, пояснява БНР.

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 704

Водещи новини

Още новини