Китайският премиер отиде при чистачите по случай 1 май

share

В Международния ден на труда китайският премиер Вън Цзябао се срещна с шофьори на автобуси и чистачи и "предаде своите поздравления към всички трудещи се в КНР", съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на агенция Синхуа.

Посещавайки една от столичните компании, занимаващи се със събиране на отпадъци и поддържане на чистотата, той призова гражданите на Пекин "внимателно да се отнасят към тежката работа на портиерите и чистачите в мегаполиса и да уважават техния често недооценяван труд". На срещата с шофьорите на автобуси от градския транспорт премиерът подчерта, че техният труд също е достоен за уважение, понеже те "обслужват не само жителите на Пекин, но и посетителите от други райони на Китай и чуждестранните гости".

Вън Цзябао подчерта, че системите за обществен транспорт в градовете трябва да се развиват. Ако компаниите-превозвачи предлагат на клиентите си удобно, точно и безопасно обслужване, общественият транспорт ще стане приоритетно средство за придвижване и това на свой ред благоприятно ще се отрази на градския трафик и ще подобри качеството на въздуха в столицата, заяви той.

Водещи новини

Още новини