Българин в Шанхай разкри оспорват ли китайците като българите носенето на маски

Getty Images/Guliver (архив)
share

Положението в Китай и Шанхай е нормално. Преди дни имаше огнище тук в града, защото бяха открити 6 нови случая на коронавирус. Това заяви пред БНТ Димитър Владиков, преподавател в университет в Китай. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32992

"За малко да затворят Шанхай заради новозаразените, беше притеснително, тъй като Китай се справяше добре с пандемията и имаше дни без нито един случаи", каза още българинът. 

Китай регистрира само 18 нови случая на коронавирус

"Правителството налива много, много пари в мерките срещу пандемията. Две седмици на карантина се поемат изцяло от държавата, ПСР тестовете също. Не мога да повярвам, че в България могат да се налеят такива средства", разказа Владиков. 

"Тук няма как да се оплачеш срещу правителството, но от друга страна китайците са много дисциплинирани. Всички носят маски и никой не оспорва тази мярка. Дори да се спаси и един човек, то маската си заслужава. Не мога да разбера този дебат за предпазните средства в България", разкри преподавателят. 

"Китай може би няма да отвори границите и другата година", коментира той. 

"Тук в Китай учениците не носят маски в час, образованието не пострада. Онлайн обучение има само за част от чуждестранните студенти", завърши Димитър Владиков. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32992

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини