Президентът на Шри Ланка обеща пълно преструктуриране на полицията

Getty Images
share

Президентът на Шри Ланка Маитхрипала Сирисена днес каза, че ще преструктурира в идните седмици напълно полицията и силите за сигурност и че вероятно до 24 часа ще смени началниците в отбранителния сектор, предаде Ройтерс.

Тези обещания бяха дадени от държавния глава в телевизионно обръщение към нацията, два дни след терористичните атентати на Великден.

"Агентите от службите за сигурност, които са получили разузнавателна информация от чужда държава, не са я споделили с мен. Съответните действия ще бъдат предприети. Реших да взема твърди мерки спрямо тези агенти", каза президентът.

Министър-председателят на Шри Ланка Ранил Викремесингхе пък предупреди днес, че няколко заподозрени във връзка със серията от експлозии все още се издирват и че те може би носят експлозиви, предаде ДПА.

Силите на реда и полицията претърсват столицата Коломбо за ван и камион, пълни с експлозиви, за които се говори в доклад на разузнаването. Полицията е проверила редица мотоциклети, коли, изоставени багажи и редица места.

Във връзка с атентатите досега са задържани 24 души и бяха претърсени 20 жилища.

Водещи новини

Още новини