Индийски министри подадоха оставка заради порноскандал (видео)

share

Двама министри от индийския щат Карнатака подадоха оставка, след като бяха обвинени, че са гледали порно в щатския парламент, предаде BBC.

На кадри от камерите в парламента се вижда как министърът на сътрудничеството Лаксман Савади гледа клип на телефона си и го споделя със своя колега Си Си Патил, министър по въпросите на жените и децата.

Друг министър, Кришна Палемар, който вероятно е собственик на телефона, също подаде оставка. Двамата министри, които се отказаха от постовете си, обясниха, че са взели това решение, за да не злепоставят управляващата партия "Бхаратия джаната". Новината за необичайните занимания на министрите в пленарната зала предизвика обществено възмущение, а опозиционните партии поискаха оставките на министрите.

"Аз се оттеглих, за да предотвратя злепоставяне на партията. И тримата ще докажем, че сме невинни", заяви Савади. По случая е образувано разследване.

Кадрите с министрите бяха заснети от новинарски телевизионни екипи, разположени в местата за представители на медиите, по време на дебат в щатския парламент.

"Защо да подавам оставка?", попита Савади журналистите. "Клипът, който гледах, беше с жена, изнасилвана от четирима мъже. Не беше порно". Той обясни, че гледал клипа, "за да се подготви за дискусия (в парламента) за вредните ефекти от рейв партитата", които са станали популярни в щата напоследък. "Не сме толкова нецивилизовани, че да гледаме порно", увери Савади.

Щатският министър за пристанищата и околната среда Кришна Палемар заяви, че неговата невинност ще бъде доказана при разследването.

Водещи новини

Още новини