Путин доволен след срещата с премиера на Япония

share

Президентът на Руската федерация Владимир Путин проведе разговор с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе в рамките на срещата на върха на страните в от "Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество" (АПЕК) в столицата на Перу – Лима, предава РИА Новости.

В хода на срещата руският държавен глава отбеляза, че отношенията между Москва и Токио се придвижват напред благодарение на това, че са били възобновени някои инструменти за сътрудничество.

„Ние възобновихме някои инструменти за взаимодействие, които ни позволяват да се движим напред в развитието на двустранните отношение“, заяви Путин, пояснявайки, че има предвид проведените консултации между двете страни на ниво министерства на външните работи, министерства на отбраната и съвети за сигурност.

Руският президент добави, че продължава работата по реализацията на японските инициативи по засилване на търговско-икономическото сътрудничество.

На свой ред японският премиер напомни, че политическият диалог между двете страни в последно време се е активизирал.

„Приветствам, че в навечерието на посещението ти в Япония, ние проведохме интензивни контакти в широк спектър от сфери (…)“, обърна се Абе към Путин.

Водещи новини

Още новини