Бивш заместник-губернатор на Санкт Петербург е задържан в Москва за корупция

  • 16 ноември 2016 11:38

  • 1459
  • 0
Бивш заместник-губернатор на Санкт Петербург е задържан в Москва за корупция
© gettyimages (архив)

Бившият заместник-губернатор на Санкт Петербург Марат Оганесян е арестуван в Москва за присвояване на 50 милиона рубли (725 000 евро) при строежа на футболен стадион, на който ще се играят мачове от Световното първенство по футбол през 2018 г., предаде БТА.

Руският Следствен комитет съобщи, че Оганесян присвоил парите от договор за монтиране на големи монитори на стадиона. Следствието е сезирало местен съд за задържане под стража на Оганесян, докато трае разследването.

Стадионът с временно име "Зенит Арена" се строи от над 10 години и се очаква да струва около 550 милиона евро при първоначално заложена над пет пъти по-малка сума.

Новината за ареста на Оганесян бе разпространена на фона на събитията около ареста на уволнения от Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 вчера икономически министър Алексей Улюкаев. Днес премиерът в Москва Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега определи задържането на бившия си подчинен като изключително събитие, предаде РИА Новости.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1459 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини