6-месечно бебе почина от раните си при избиване на 7-членното му семейство

share

Почина шестмесечното бебе, което бе тежко ранено при масовото убийство, извършено миналата седмица от руски войник, служещ в руска военна база в Армения, което изостри отношенията между Москва и бившата съветска република, предаде Ройтерс.

6-месечният Сергей почина в болница от раните си, нанесени с щик в гърдите. Той е седмата жертва на арменското семейство, за избиването на което е заподозрян войникът Валерий Пермяков, отбелязва БТА.

Трагедията се разигра в арменския град Гюмри, край който е разположена руската база. В момента войникът е под арест в руската база, а Армения настоява той да бъде предаден на арменските власти.

Мотивите на убиеца засега остават неясни. В Ереван и Гюмри вече имаше няколко протестни демонстрации с искания убиецът да бъде предаден.

Руското военно министерство потвърди, че войникът е изчезнал от базата преди масовото убийство, но отказва да съобщи повече подробности.

След телефонен разговор с арменския президент Серж Саркисян вчера руският му колега Владимир Путин е обещал бързо разследване, за да бъде изправен убиецът пред съд.

Водещи новини

Още новини