Киев се надява визите за ЕС да паднат до края на 2015 г.

  • 13 януари 2015 09:41

  • 944
  • 3
Киев се надява визите за ЕС да паднат до края на 2015 г.
© gettyimages

Надяваме се визите за Европейския съюз да бъдат отменени до края на тази година, каза заместник-директорът на администрацията на украинския президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември – Валерий Чалий, предаде РИА Новости.

"Не мога да кажа, че Брюксел ще вземе решението ние да пътуваме свободно бързо. Политическото решение обаче може да бъде прието на срещата на страните от програмата Източно партньорство в латвийската столица Рига на 21-22 май, за която ние също се готвим усилено. Към края на годината може визовият режим да бъде премахнат, ако си напишем домашното", заяви сътрудникът на държавния глава на източноевропейската страна. Той също отбеляза, че започването на издаването на паспорти с биометрични данни в Украйна от 12 януари е крачка напред в евроинтеграционната политика на Киев.

ЕС въведе облекчен режим на пътуване за украинските граждани на 1 юли 2013 г. Сега Киев се надява на безвизов режим, коментира руската медия. В същото време се цитира опасението на експерти, че броят на нелегалните имигранти от източноевропейската страна в 28-те може да се увеличи четири пъти.

Източно партньорство е програма на ЕС за сътрудничество с шест бивши съветски републики - Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна. Програмата не предвижда членство на тези държави в блока, а е насочена към задълбочаване на икономическото и политическото сътрудничество между Брюксел, от една страна, и Ереван, Баку, Минск, Тбилиси, Кишинев и Киев, от друга, припомня РИА Новости.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
944 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.01.13 | 23:24

3
НЕ ЛЪЖИ ХОРАТА БЕ ТУЛУП.

2015.01.13 | 23:24

2
Да се надяваме, че няма да им премахнат визите на тези измекяри. Представяте ли си тази паплач от 40 млн. да плъзне из Европа.

2015.01.13 | 16:13

1
Не си представям. Та дори и сега по летищата не можеш да се разминеш от тях. Но нали меж дународните шмекери в Брюксел също обичат кинтите?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини