Непълнолетният изнасилвач от Делхи застана пред съда

share

Седемнайсетгодишен индийски младеж бе изправен днес пред съд за непълнолетни в Делхи по обвинение в съучастие в груповото изнасилване и убийство на млада жена, извършено в края на миналата година и разтърсило страната, предаде Ройтерс.

По данни на разследващите момчето и петима мъже подмамили на 16 декември 23-годишната физиотерапевтка и нейния приятел да се качат на автобус в Делхи, където неколкократно изнасилили жената и пребили и двамата, след което ги изхвърлили на улицата. Две седмици по-късно жената почина в болница в Сингапур от получените вътрешни наранявания. Случаят предизвика масови протести в Индия, съпроводени с насилие, и привлече вниманието на световните медии, припомня Ройтерс. Към младия обвиняем, чието име не се съобщава, са предявени същите 13 обвинения като към другите обвиняеми - изнасилване, убийство, грабеж и други. Младежът, който като непълнолетен ще бъде съден отделно, не се е признал за виновен. Ако бъде признат за виновен, той ще получи присъда до три години в затвор за непълнолетни. Пълнолетните обвиняеми, чийто процес започна през февруари, може да бъдат осъдени на смърт.

Мнозина индийци, включително полицаи и политици, изразиха възмущение от леката присъда, с която би се разминал младият насилник. Те настояват законът да бъде променен, като бъде свалена от 18 на 16 години възрастовата граница, след която престъпниците могат да бъдат съдени от обикновени наказателни съдилища.

Водещи новини

Още новини