Пакистан пак блокира достъпа до YouTube

share

Пакистанският премиер Раджа Первез Ашраф блокира отново днес достъпа до популярния сайт за споделяне на видеоматериали YouTube, броени часове след като го разреши след тримесечно спиране, предаде ДПА, като се позова на властите.

Националният орган за регулиране на телекомуникациите блокира достъпа до YouTube и стотици други сайтове през септември по разпореждане на Ашраф. Това стана след разпространението в интернет на заснетия в САЩ любителски филм "Невинността на мюсюлманите", възприет като обиден от мнозина последователи на исляма и довел до кървави протести в редица ислямски страни.

Пакистанският телекомуникационен орган разреши днес на интернет доставчиците да деблокират временно достъпа до YouTube. Той съобщи, че правителството ще преразгледа решението си до един месец.

Това обаче стана много по-бързо, като премиерът нареди достъпът до YouTube да бъде блокиран по-малко от три часа след като бе разрешен. Официална причина не бе посочена, но според представители на властите достъпът до популярния сайт отново е бил забранен, тъй като в него могат да бъдат гледани клипове, свързани с "Невинността на мюсюлманите", включително и трейлърът на филма.

Водещи новини

Още новини