Надежда Нейнски: Израел никога не успява да спечели мира в Близкия изток

Кадър: БТВ
share

Израел три пъти досега печели регионални войни, но никога не успява да спечели мира. Каквото и да се случи оттук-нататък, дори да се стигне дотам да се атакуват ядрени съоръжения, едно е ясно – нито Иран ще унищожи Израел, нито Израел ще унищожи Иран. Това коментира в сутрешния блок на bTV бившият ни министър на външните работи Надежда Нейнски.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2977

Според нея ескалацията ще продължи и в следващите дни, а светът ще продължава да очаква отговорът на еврейската държава срещу Иран.

Бившият ни посланик в Турция посочи още, че формулата за мир в Близкия изток все още е мираж, но подчерта, че трябва да се работи в тази насока, защото в противен случай ще има още невинни жертви в конфликта.

Една година от атаката на „Хамас“ срещу Израел

Надежда Нейнски добави, че нападението на „Хамас“ преди една година е развенчал мита за непробиваемата израелска защита и е убедена, че вече се прави анализ как е бил допуснат този пробив в сигурността.

Това е огромна травма за Израел, който до този момент считаше, че е постигнал някакъв баланс и че „Хамас“ е приел статуквото в някаква степен. Началото на войната обаче върна нещата с години назад, поясни бившият външен министър.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2977

Водещи новини

Още новини