Мина Киркова: Изборите в САЩ продължават да са на кантар

Getty Images
share

Изборите в САЩ продължават да са на кантар дори в колебаещите се щати. Мнението изрази журналистът на Дойче веле Мина Киркова в ефира на Дарик.

След вицепрезидентския дебат между Тим Уолц и Джей Ди Ванс, не е ясно какъв ще бъде неговият ефект, но със сигурност е бил по-различен от онова, което сме свикнали да виждаме, допълни Киркова.

„Те се държаха доста спокойно, не се нападаха до такава степен, до каквато видяхме в президентския дебат, който се проведе през септември икойто може би ще остане и единствен такъв. Тонът беше съвсем различен, което само по себе си не е ненормално, но може би вече от известно време сме свикнали по съвсем друг начин да се провеждат тези дебати.“

Съвсем малка разлика в подкрепата разделя Тръмп и Харис

Имиграцията продължава да бъде водеща тема в кампанията според журналиста.

Друг голям въпрос е този за абортите – тема, по която Джей Ди Ванд е бил по-мек в този дебат, подчерта Киркова.

„Беше по-малко краен в изказванията си в по време на този дебат тази вечер, така че това може би ще бъде добре за републиканската кампания“, допълни тя.

Според Киркова интересен акцент в кампанията е възрастта на кандидатите и това, че сега Доналд Тръмп е по-възрастният. Допреди Камала Харис да се включи в надпреварата, републиканците атакуваха Джо Байдън именно заради годините му.

Водещи новини

Още новини