Бил Гейтс с прогноза за бъдещето: Дори да избегнем световна война, ни чака нова пандемия

Getty Images (архив)
share

На 18 септември Нетфликс стартира поредица с участието на Бил Гейтс, озаглавена „А сега накъде? Бъдещето според Бил Гейтс“. Поредицата ще бъде достъпна за всички абонати на платформата по целия свят.

В последните седмици Нетфликс повдигна малко завесата и пусна някои откъси от „пророчествата“ на американския предприемач. Лентата ще се състои от пет епизода, като във всеки от тях съоснователят на „Майкрософт“ ще разсъждава върху различна тема.

В свое интервю за CNBC Гейтс разкри, че първият епизод ще е посветен на дезинформацията, тъй като според него това е най-същественият проблем днес, особено сред по-младото поколение.

Бил Гейтс със зловещо предсказание за изкуствения интелект: Много скоро всичко ще се промени

Той също така обясни, че дори светът да съумее да избегне нов глобален конфликт, предвид войните в Близкия изток и в Украйна, човечеството ще се сблъска с нова пандемия.

Дори да не стигнем до нова пълномащабна война... ще се появи друга пандемия, най-вероятно до следващите 25 години, посочи Гейтс за американската медия.

Що се касае до пандемията от коронавирус, милиардерът изрази становище, че „човечеството научи някои важни уроци, но не достатъчно“.

Водещи новини

Още новини