Иран е готов да развие сътрудничество с Беларус в областта на отбраната

Getty images (архив)
share

Командващият противовъздушните сили на Ислямска република Иран бригаден генерал Алиреза Сабахифард заяви, че страната му е готова да развива отбранителни и военни отношения с Беларус, предаде иранската новинарска агенция ИРНА, цитирана от БТА.

Иранският командир е направил това изявление на среща с командващия военновъздушните сили и противовъздушната отбрана на Беларус генерал-майор Андрей Лукянович в иранската столица Техеран.

Сабахифард коментира стратегията на глобално високомерие, която се стреми да доминира над други държави и отбеляза, че неоколониализмът не е успял да постигне целите си в региона, тъй като повечето регионални държави категорично са се противопоставили на този арогантен подход. "Светът се е изместил към многополярност с появата на нови сили", допълни той.

Той припомни цитат от Върховния лидер на Иран Али Хаменей, че „Иран не възнамерява да напада никоя държава“.

Сабахифард заяви, че макар Ислямската република да не се стреми да доминира и да напада никоя друга държава, тя ще се противопостави на всяка заплаха и арогантно господство и ще даде съкрушителен отговор на подобни заплахи.

Иран изпраща стотици балистични ракети на Русия

Водещи новини

Още новини