Крайнодесен подстрекател от Англия се припича на слънце, докато последователите му се бият с полицията и лежат по арестите

Getty Images/X/Novini.bg
share

Томи Робинсън има много особен проблем – доставен му лично от кармата – който се нарича „възмездие“… макар и в мини размер. 

Мини размер, защото реално нищо не му се случва и нищо няма да му се случи, но поне малко от малко опитва на вкус неговото собствено „лекарство“. 

„Дейли Мейл“ пише, че хубостникът си се пече на слънце, докато неговите „войници“ (всъщност терминът е „пешаци“) се бият в протести из цяла Англия. 

Протестите, ако не знаете, са запалени именно от Томи Робинсън и няколко негови себеподобни – като разследвания за изнасилвания и сводничество Андрю Тейт, който се пише инфлуенсър. 

Истинското име на Томи Робинсън е Стивън Кристофър Йаксли Ленън, но е решил, че не е достатъчно секси, та го е сменил на звучащото ултра мъжкарски мега-английско „Томи Робинсън“.

За Андрю Тейт вече споменахме. 

Драмата в живота на Томи Робинсън е, че „Дейли Мейл“… ще преведем какво е казал, но при превода ще поправим правописа му и пунктуацията: 

Децата ми плачат. Дойдохме тук, за да мога да прекарам малко качествено време с тях. Сега те са изплашени, че някакви хора ще дойдат да им направят нещо. „Дейли Мейл“ нарочно са издали точното място, на което се намира семейството ми. Как може да им се разрешава такова нещо?

Томи Робинсън – по фалшива информация, която се ДОКАЗА, че е фалшива – мобилизира последователите си да се вдигнат на бунт и да палят и рушат из градовете, а хората с малко по-различен цвят на кожата (дори седмо и осмо поколение англичани или туристи) са мишена и животът и здравето им са застрашени. 

Той ги изпрати срещу хостели, където са настанени бежанци, както и срещу джамии и храмове. 

Но е възмутен, че неговото семейство не се чувства комфортно, докато се припичат на слънце в курорта, на който са избягали от безредиците, които той започна. 

Типичен тарикат. 

Малко информация за събитията:

Фалшива новина, разпространена от базиран в Русия сайт, е причина за безредиците, които запалиха Острова в последно време", това написа британският вестник „Дейли телеграф“.

„Интернет страница, маскирана като информационен портал от САЩ, разпространи фейка, че тийнейджърът, когото полицията в северозападния английски град Саутпорт арестува за убийството на трите момиченца, се казва Али Ал Шакати“, добави цитираната медия.

„Новината“ бе подета и публикувана от създателя и лидер на крайнодясната „Лига за защита на Англия“ Томи Робинсън, скандалния инфлуенсър Андрю Тейт и други в социалните мрежи.

Публикациите им станаха „вирусни“ и се превърнаха в причина за протестите и съпътстващите ги масови безредици“, посочи още изданието.

„Channel3 Now е имитация на американски сайт със същото име. Имитацията е базирана в руския град Ижевск (на около 1000 километра източно от Москва). Руският сайт преди известно време публикува статия за това как спортистът от Националната футболна лига на САЩ Ксавиен Хоуард е забременил четири жени едновременно“, допълни вестникът.

Руски фейк запали Острова

Нищо ново, както се казва. Руската паплач води война и на информационния фронт, а плужеци като Томи Робинсън се възползват максимално, за да изкарат някой лев, за да могат да си пекат зад*иците в скъпи курорти, докато последователите им ходят да се трепят с полицията. 

Томи Робинсън се представя за патриот, но му вярват само необразованите. Сигурно ви звучи познато този сценарий? 

А между другото, задържаният за убийствата може и да има родители от Руанда, но не само, че е роден в Британия, но и е християнин. Хептен нищо общо няма с „мишената“, която се опита да обрисува Томи Робинсън с помощ от руските тролове. 

Както Politico писа, арестуваният за убийствата от 29 юли няма никакви връзки с ислямски групировки или дори с религията на исляма. 

Въпреки това вече шести ден продължават протестите. Повече 400 човека са арестувани. Те – за разлика от Томи Робинсън – няма да спят в скъп курорт, а в затвора. Новоизбраният премиер на Великобритания Киър Стармър нареди да се разчистят нови места в затворите, за да може за всеки осъден протофашист да се намери килия. 

Последния път, когато се хванаха на подобен номер (силно спонсориран от руски тролове), завършиха с Brexit, който им коства милиарди на икономиката и всяко домакинство го усети на собственият си г…ръб. 

А и вместо да се отърват (както им обещаваха „патриотите“ тип Фараж и Томи Робинсън) от бюрокрацията на ЕС, те си наложиха в пъти повече бюрокрация при пътуване, при търговски взаимоотношения, при всичко. 

И вместо да отидат парите, които щели да спестят от членството в ЕС, в здравеопазване, както лъжеше Фараж, загубиха и средства, и кадри от същото това здравеопазване. Лишиха се от кадърните работливи хора от ЕС, а колкото до имигрантите… още са си там; при пропагандата обикновено всичката пара отива в свирката. 

____________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Водещи новини

Още новини