Борут Пахор: Положителните резултати на фонда на "Три морета" имат потенциал да са двигател на растеж на инфраструктурните проекти

Getty (архив)
share

Положителните резултати на фонда имат потенциал да са двигател на растеж на инфраструктурните проекти в региона, което ще допринесе за растежа на цяла Европа, заяви президентът на Словения Борут Пахор по време на участието си в президентския панел на бизнес форума, който се провежда в рамките на Шестата среща на върха на инициативата "Три морета" в София, предаде БТА.

Подкрепям проактивния подход в тази инициатива за организиране на икономическия форум, който е успореден със Срещата на върха, подчерта Пахор. Той отбеляза, че основната задача на тази инициатива е да се намери начин да се попълни недостигът на средства за инвестиционните проекти и отбеляза, че инициативата "Три морета" има инвестиционен фонд.

Мария Габриел: Науката, иновациите и образованието имат потенциала да бъдат двигател за нов растеж в региона

Президентът на Словения посочи, че трябва да се обмислят и някои правни въпроси.

Пахор подчерта, че бизнес форумът има за цел изграждане на бизнес партньорства и набелязване на инвестиционни възможности и отбеляза, че става въпрос за това да се чуе гласът на частния сектор.

 

Водещи новини

Още новини