Путин възстанови международния авторитет на Русия, счита Иво Христов

Getty Images/Guliver (архив)
share

Това, което прави Владимир Путин с последните промени по Конституцията, е поделяне на властта. Целта му е следващият, който дойде на власт след него, да не може да отмести Русия от курса, по който е поела, а именно суверенитет и независимост във външната политика и създаването на национален суверенен капитализъм вътре в страната. Това заяви в предаването ''Лице в лице'' по bTV проф. Иво Христов.

,,За разлика от България, Русия се управлява от вменяеми хора и те си дават сметка, че Русия вече е изчерпала своя лимит - икономически, социален и властови. Моделът, който бе заложен през 2000 г., постигна своите задачи, тъй като по онова време Русия беше пред разпад. С идването си на власт Путин възстанови вертикалата на властта, както и международния авторитет на Русия, защото днес никоя важна международна среща не минава без присъствието на руската държава'', обясни още проф. Христов.

Внезапната реформа на Путин хвана неподготвена руската опозиция

,,Факт е и това, че хората не живеят добре и там започва да се надига социално недоволство, предизвикано от социалния модел, който е олигархичен, това е модел на експлоатацията - 1% от обществото експлоатира 90% от ресурсите на страната. Това вече не може да бъде търпяно и аз виждам наченки, че този модел скоро ще бъде премахнат. Важно е Русия да има нов социален дизайн'', подчерта той.

,,Вотът на недоверие е задължение на една опозиция. Разбира се, ако опозицията не внесе вот, тогава всички ще я обвиняват защо не е внесла, а пък ако внесе, защо е била внесла, така че всякакви критики могат да се появят'', засегна Иво Христов и темата с предстоящия вот на недоверие на БСП.

Водещи новини

Още новини