Над 18 000 работници в Шарм ел Шейх са получили бустерна доза ваксина срещу COVID-19 в навечерието на КОП

Getty (архив)
share

Над 18 000 работници в Шарм ел Шейх, включително персоналът на хотелите и таксиметровите шофьори, са получили подсилваща доза ваксина срещу COVID-19 в рамките на подготовката за конференцията по климата на Организацията на обединените нации (КОП 27), която ще се състои в египетския морски курорт през ноември, съобщи в. "Ал Ахрам", цитиран  от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Стъпката е част от плана за безопасност и здраве при провеждането на форума.

Планът предвижда още на летището, в хотелите и в конферентните зали да се обособят места за изолация и да работят мобилни и стационарни клиники. Международната болница в Шарм ел Шейх се подготвя за справяне с всякакви състояния, която изискват медицинска грижа. В готовност ще са и линейки, оборудвани с апаратура за интензивно лечение. Заделени са 1,5 милиона бързи теста за COVID-19.

Наред с това Общата здравна администрация на Египет ще изгради полева болница с помощта и финансирана от фармацевтичната компания "Астра Зенека".

Около 35 000 души от цял свят са се регистрирали за участие в КОП 27, което ще я направи една от най-посещаваните конференции по климата, според доклад на Египетската фондация за климат за устойчиво за развитие.

Грета Тунберг разкритикува самолетните пътувания на Борис Джонсън до КОП26

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини