Задържаха бразилски лекар за вербален сексуален тормоз в Египет

Getty images
share

Египетската прокуратура нареди задържането на бразилски гражданин, който беше арестуван заради вербален сексуален тормоз, съобщава изданието "Иджипт тудей", цитирано от БТА.

Мъжът, който се оказа известен бразилски лекар и популярна личност в социалните мрежи, ще бъде задържан за четири дни, за да се проведе разследване. Той е обвинен в нарушаване на ценностите на египетското семейство и на личната неприкосновеност на жертвата, както и в използването на социални медии за извършването на тези престъпления.

Известен гръцки режисьор бе арестуван за изнасилване

Публикуваният в Инстаграм видеоклип показва как мъжът се подиграва и отправя вербални сексуални нападки към жена, която продава папируси на пазар в Луксор. Жената се усмихва, показвайки сувенирите, без да разбира казаното от него на португалски език.

Видеото предизвика вълна от гневни реакции както в Бразилия, така и в Египет. Египетската държава криминализира сексуалния тормоз през 2014 година, като предвидените в закона наказания включват лишаване от свобода от шест месеца до три години и парични санкции.

Миналата година парламентът прие закон, който гарантира анонимността на жертвите на сексуални нападения и тормоз, за да ги окуражи да подават сигнали до полицията.

Водещи новини

Още новини