Заложник и двама френски войници са убити при спецакция в Сомалия

share

Двама членове на френските спецчасти и заложникът, когото те са опитали да освободят, са загинали при спецоперация в Сомалия, съобщава Би Би Си, позовавайки се на френското министерство на отбраната.

Местните власти съобщават за двама цивилни, загинали по време на кръстосан огън.

По-рано ислямисти съобщиха, че Френски войник е бил убит при зенитен обстрел по време на неуспешна операция за освобождаването на френски заложник в Южна Сомалия.

"Французите не получиха това, което търсиха”, казва пред АФП Абдулазиз Абу Мусаб от сомалийското движение „Шебаб”. Той допълва, че френските командоси са изоставили тялото на своя колега след операцията.

По-рано през деня френското външно министерство не е пожелало да коментира информацията.
Най-малко един жител на град Буломарер, където е проведена операцията, е видял безжизненото тяло на бял мъж. Очевидци твърдят, че при операцията са били използвани четири хеликоптера.

„Френски войник беше убит при престрелка, а тялото му беше оставено от другарите му”, след два неуспешни опита да го приберат, посочва източникът.

Тайният агент Денис Алекс беше отвлечен в Могадишу през август 2009 г. заедно с друг агент, който беше освободен месец по-късно.

Водещи новини

Още новини