Актриса подпали социалните мрежи с изказване: Възхищавам се повече на мъжете, жените сме много зле

Getty Images (архив)
share

Испанската актриса Ана Фернандес си навлече сериозна лавина от критики след участието си в популярен подкаст в Испания.

В интервю за подкаста „Красавиците също имат мустаци“ Фернандес направи изказване за разликите между двата пола. Според нея мъжете и жените са „два коренно различни вида.

„Не съм от онези лудите, които мразят или ненавиждат мъжете. Смятам, че мъжът е един вид, а жената е съвсем отделен вид“, сподели тя.

Жена обяви феминизма за тероризъм

По-нататък в разговора Фернандес стигна дотам да заяви, че се „възхищава“ на мъжете, докато жените са „много зле“.

При жените има емоционална интелигентност, която, ако отсъства, ставаме много, много зле. Затова пък се възхищавам на благородството на мъжете и как се борят. Между мъжете и жените изобщо не може да има равенство, отсече родената в Мадрид 34-годишна актриса.

Макар Фернандес да е считана за една от най-харесваните и талантливи актриси в родината си, мнозина потребители в социалните мрежи не спестиха упреците и разочарованието си от думите ѝ.

„Ана Фернандес, следващият път се информирай малко повече, преди да говориш такива неща“; „Току-що унищожи феминизма – мозъкът няма пол“; „От един вид сме – в противен случай нямаше да можем да се възпроизвеждаме“, и „Тази девойка не се е научила да се бори!“ са само малка част от мненията на коментиращите.

Водещи новини

Още новини