Азис: Българите в Америка са като животни, пукнете завистници нещастни!

share

Българите в САЩ изобщо не се подкрепят. Бият се, плюят се, стрелят се и не си говорят. Това казва в интервю за в. Уикенд Азис след фиаското с американското си турне.

По време на един от концертите на костинбродския славей се стигна до масов побой. Според емигрантите инициатор на боя е бил приятелят на Азис Велизар. По думите на присъствали на концерта той не могъл да преглътне унижението, на което българите зад Океана подложили Азис след като го освиркали. Според Азис обаче Велизар не е пребивал никого.

"Те са се били като животни. Братя и сестри идват на концерта ми и седят на различни маси, надуват се един на друг кой има повече от другия. За мен 90% от българите в САЩ не са си на мястото", изригна Азис. Той потвърждава, че на участието му в Ню Йорк е имало сбиване при това цели три. Побоищата обаче се разразили след като звездата си тръгнал от кръчмата.

Азис хвърля огън и жупел и срещу своите колеги, които преди него са гастролирали в САЩ. "Слугинажът, който те показват към българската общност там, това няколкочасово пеене, сватбарско отношение няма нищо общо с мен и моето творчество", отсича Азис. "Една звезда пее между час и час и половина. По 3-4 часа се пее по сватбите и селските кръщенета. Те ли ще се сравняват с мен? Жалки и провалени душички!", продължава канонадата чалгаджията.

Азис опровергава и слуховете, че концертите му са били бойкотирани. "1500 души имаше в Чикаго, това беше невиждан триумф, истерия като при излитането на Юрий Гагарин! Пукнете се завистници бездарни!", завършва чалгаджията 

Водещи новини

Още новини