Китайската актриса Фан Бинбин се извини на феновете си

gettyimages
share

Звездата на китайското кино Фан Бинбин поднесе извиненията си, след като стана ясно, че дължи на китайските данъчни власти еквивалента на 129 милиона долара данъци и такси, предаде БТА, цитирайки АФП.

36-годишната актриса днес се появи в Weibo - китайския Туитър, и призна греховете си, помоли феновете да ѝ простят и поднесе извиненията си пред обществото, приятелите си, които са разтревожени, и данъчните власти.

Проблемите на Бинбин започнаха през месец май, когато бивш телевизионен водещ качи в интернет онова, което представи като нейни договори. Според тези документи, актрисата получила 10 милиона юана (1,3 милиона евро) за 4 дни работа, но всъщност спечелила допълнително 50 милиона юана. Аферата разкри наличие на предполагаема система за двойни договори, като единият е предназначен да бъде представен пред данъчните власти, докато другият за далеч по-голяма сума остава скрит, за да се избегне плащането на данъци.

Данъчните власти в провинция Цзянсу в Източен Китай са започнали разследване. Името на актрисата не се споменава, но седалищата на фирмите, на които тя е собственик, се намират именно в тази провинция.

Водещи новини

Още новини