Най-добрата кулинарка сред джаз изпълнителите у нас - Камелия Воче, ще се разходи до олтара с любимия мъж през есента. Избрала е този сезон заради традицията на неаполитанците, които правели тържествата си или през пролетта, или в разгара на циганското лято.
Родителите на приятеля й, с когото са заедно от две години, са именно от града под Везувий. „Смятам да локализирам сватбата около тази провинция. Ще дам на журналистите повече информация през август, живот и здраве, и всички ще сте поканени на нашия празник”, лаконична бе чаровницата пред „Монитор”. Третия си марш на фона на Менделсон тя ще направи на 52 г.
Камелия призна, че е поласкана от интереса, който книгите й „В кухнята с Камелия Воче – лесно, бързо, вкусно” и „В кухнята с Камелия Воче 2: лесно, вкусно и полезно” са посрещнати от българки, живеещи в чужбина. Във Facebook домакини от Белгия, Франция и Германия се свързали с нея с въпрос как да се сдобият с творбите й.
Гурме рецептите на Воче ще се появят до дни на турския пазар. Там изданията вече са преведени, коригирани и отпечатани, а светският им дебют ще е на Панаира на книгата в Бурса през март. Уменията й да балансира с изискани вкусове са получили признание и от спецове в страната на канцонетите - през април Камелия ще украси с финес Световното експо по хранително-вкусова промишленост в Милано.
„Да си призная, не очаквах, че италианците ще харесат моите рецепти. На Ботуша всяка актриса, тв водеща или певица издава кулинарна книга. Но от тамошни издатели чух, че подобно нещо не се е появявало на техния пазар. Вероятно заради луксозните корици и прецизната работа над всяка рецепта”, сподели задоволството си Воче.
„Може би рецептите станаха толкова хубави, защото аз съм много лакома, казвам го сериозно. Обичам да ям с очи! Учех се да готвя именно от мои приятели месари в Италия, при които ежедневно пазарувах огромни количества. Е, веднъж един от тях просто ме попита: „Камелия ти взимаш толкова месо, знаеш ли какво да го правиш?”, с намигване обяснява певицата.