Нашествие на групово НЛО паникьоса хората

pixabay
share

Атака на групово НЛО ошашави уплашени очевидци. Експерти се втурнаха да разберат истински ли са, или са фалшификация.

Паникьосани местни жители в два града на север от Лос Анджелис, Калифорния, се натрупаха в приложението за съседи Ring на Amazon, за да докладват за група НЛО, които се движат на зигзаг и се реят в нощното небе. Паниката бе предизвикана през отминалия уикенд.

Техните съобщения за „ярка светлина“, която изглежда като „падаща звезда“, но действаше по-скоро като „кораб на въздушна възглавница“, предизвикаха шок в социалните медии – заедно с появата на зловещи видеоклипове от мобилни телефони, които претендираха, че са заснели тези шест предполагаеми кораба. 

Някои от тези видеоклипове на НЛО са съчетани с несвързани аудиозаписи, представени като собствени видеоклипове. 

Мистериозни светлини озариха нощното небе над части от Испания

Електроинженерът Джон Тедеско, който ръководи лаборатория, свързана с проекта Галилео на Харвард, казва:„Първите два видеоклипа ми изглеждат малко подозрителни. „Шаблоните на надлъжните светлини са добре организирани. Това може да са рояци дронове. Той обаче признава: „Качеството на видеото не ни дава много върху какво да работим“ По-нататъшни оценки, от Тедеско и други уфолози, само добавят нови съмнения към тези подозрения, предполагайки, че видеоклиповете изобщо не са свързани с първоначалните съобщения за НЛО на север от Ел Ей, съобщава Телеграф.

Лудостта в социалните медии за първи път започна онлайн сутринта в събота, 17 август, очевидно подтикната от съобщения, публикувани в приложението за съседи Ring на Amazon в петък вечер.

„Бях заинтригуван от първия съсед, който публикува, че е видял НЛО от двора си“, пише един жител на района Палмдейл-Ланкастър, във високата пустиня на север от Ел Ей.  „Бяха твърде далеч, за да мога уверено да кажа, че са летящи чинии, но [...] преброихме шест, след като бяхме там 10 минути.“

Като цяло най-малко петима свидетели са забелязали едно или всичките половин дузина НЛО.

Записите от Федералната авиационна администрация (FAA), свързани с мистериозни и потенциално враждебни нахлувания на дронове над строго секретно  летище на Пентагона  наблизо, както и публични данни на НАСА , може да предложат най-достоверното обяснение на тези доклади на Ring.

Засега обаче в мрежата лавинообразно се разраства споделянето на видеозаписите, плашещи хората.

В едно от видеата дори може да се чуе уплашен женски глас да пищи: „О, Боже мой. Каца!“ докато изглежда, че снима НЛО в червена и синя светлина, плъзгащо се бавно към пристанището отдолу.

Някои експерти обаче допълнително объркват ситуацията като твърдят, кадрите вероятно са заснети на Хавай, а не в Калифорния

В друго от видеата се чува мъжки глас: „О, какво е това? Мамо! Мамо, виждаш ли това? След това се чува женски глас, който отговаря: „По дяволите! Какво, по дяволите, е това? След това видеото свършва внезапно.

Тед Роу, който е съосновател на неправителствения  Национален авиационен център за докладване на аномални явления (NARCAP) с психолога на НАСА д-р Ричард Хейнс, е на мнение, че видеоклиповете изглеждат фалшифицирани. 

„Доколкото мога да кажа, кадрите от Палмдейл са умишлена измама, използвайки кадри от шоу с дрон в Хавай“, па аудиозаписите са добавени от други видеоклипове“.

Година по-рано, всъщност, същото аудио между загрижено момче и майка му беше публикувано в Reddit , съчетано с кадри на голям, мокър морски охлюв, който се гърчи в неподвижен басейн.

Роу, чиято работа с Американския институт по аеронавтика и астронавтика (AIAA) помогна да се подобри начинът, по който FAA приема доклади за НЛО от цивилни пилоти, отбеляза, че неговият анализ е само временен.  

Но по-задълбочен анализ от Тедеско, електроинженера, и неговия брат специалист по авионика, който също работи с проекта “Галилео” на Харвард, потвърди оценката на Роу.

Поведението на тези светлини на НЛО също съответства на модели, предварително програмирани в рояци комерсиални дронове - според Престън Уорд, който служи като главен пилот и генерален съветник на базираната в Тексас компания за светлинни шоута за дронове Sky Elements .

„За мен това изглежда като шаблон за тестване на 6 дрона“, казва Уорд

„Последователността на кацане показва със сигурност дронове, използващи стандартни параметри“, смята опитният пилот на летящи обекти.

Увеличавайки вероятността тези видеоклипове да са обикновена онлайн дезинформация, изобразените НЛО не приличат на писмените разкази за НЛО, публикувани от жителите на района на Палмдейл-Ланкастър в приложението Ring. 

Снимки на НЛО от последните дни отново повдигнаха въпроса дали сме сами във Вселената

Друг от тези свидетели, който „видял ярка светлина в небето“, докато разхождал кучето си, описал наблюдението си като един твърд обект. 

Друг свидетел, съобщил сам, каза, че са видели НЛО, което първоначално е изглеждало като „падаща звезда, падаща на изток“, докато са били в задния двор с дъщеря си. Но единичният ярък обект, а не колекция от светлини, „спря много внезапно и зави на зигзаг на север“.

„Проверявам дали някой друг го е видял“, продължават разказа си те, завършвайки: „или и двамата сме полудели.“

Изследването на братя Тедеско

Братята Тедеско допълват, че теренното изследване на НЛО, което провеждат с  техния екип Nightcrawler,  използва набор от сензори, които определят дали наблюдаваното НЛО всъщност е дрон. 

Тяхната партньорска мобилна лаборатория Galileo разполага с „чувствителен акустичен микрофон с параболична антена“, за да извлича шумови данни от странни далечни светлини или видими обекти в небето.

Въпреки големите съмнения на братята Тедеско относно видеоклиповете, за които се твърди, че са от наблюденията на Палмдейл-Ланкастър миналия уикенд, двамата не са отписали напълно варианта за НЛО, подчертава Daily Mail.

„Не казвам, че не може да бъде нещо друго, освен създадени от човека дронове“, добавя Джералд Тедеско. „Но с ограниченията в параметричните данни в подкрепа на други възможности [...] вероятността от дронове става най-простото обяснение.“

 

 

Водещи новини

Още новини