Хванатият на калъп британски министър проговори

Getty images (архив)
share

Британският здравен министър Мат Ханкок проговори след като бе уличен в афера със съветничката в ръководената от него институция Джина Коладанджело, написа лондонският в. Дейли мейл.

Членът на кабинета на Обединеното кралство призна, че не е спазил социалната дистанция и се извини за нарушение на едно от правилата за ограничаването на разпространението на коронавирусната инфекция. "Аз осъзнавам, че наруших правилото и поднасям своите най-искрени извинения на хората", посочи той в кратко изявление.

"Аз ще продължа да работя, за да може нашата страна да пребори тази ужасна болест", посочи още Ханкок.

Министърът, женен от 15 години за Марта Ханкок, бе хванат в интимна сцена със съветничката по комуникации – съпруга на бизнесмена Оливър Трес, създател на голяма търговска верига за дрехи и аксесоари.

Хванаха британския здравен министър на калъп

Мат Ханкок заклейми публикацията на записа и го определи като намеса в личния му живот.

Малко след изявата на министъра депутатката от най-голямата опозиционна сила на Острова  – Лейбъристката партия Анелиз Дод заяви: Това, че господин Ханкок има извънбрачна връзка е негова лична работа. Проблемът е в това, че тази жена е назначена лично по неизвестни причини и тя получава заплата от парите на данъкоплатците. Ние настояваме премиерът Борис Джонсън да освободи от длъжност този министър.

Водещи новини

Още новини