Братя Халваджиян отиват в БНТ

Булфото
share

Скандалът между БТВ и продуцентите "Глобал вижън" ще намери продължение в ефира на БНТ. Братята Магърдич и Джуди Халваджиян ще коментират всичко около обтегнатите си отношения с bTV Media Group в предаването "Животът и други неща", където ще гостуват тази събота сутрин в рубриката "Двойка на закуска".

Според източници от бранша продуцентите всъщност преговарят именно с Националната телевизия, която е проявила интерес към предаването "Господари на ефира", след като то бе ненадейно свалено, пише iNews.

Макар информацията засега да не е официално потвърдена, преди време Магърдич Халваджиян не отрече, че води преговори с няколко медии, но по думите му било по-важно екипът да бъде свободен и да няма цензура. Именно обвиненията в цензура са в основата на скандала между "Глобал вижън" и БТВ, който се вихри вече втора седмица.

Двете страни започнаха да се замерят с различни обвинения, след като в началото на април бе прекратено излъчването на предаванията "Господари на ефира" и "Пълна лудница". Магърдич Халваджиян скоро обвини bTV в оказване на натиск и опит да цензурира репортажи на "Господари"-те и обяви, че ще търси правата си в съда.

От медията не закъсняха и на свой ред обвиниха продуцентите в договорни нарушения и в изнасяне на невярна информация, а по-късно обявиха, че ще заведат дело за клевета. Преди дни БТВ прекрати едностранно договора на Магърдич Халваджиян като жури на "България търси талант".

Водещи новини

Още новини