Зайкова: Няма нищо лошо да си хубава и да работиш в НЕК

share

„Потресена съм. Три дни всички се занимават с едно момиче, което е назначено на работа в НЕК. Новината е, че то си е намерило работа за длъжност, за която се иска средно образование”, каза в „Здравей, България” финансовият експерт Мика Зайкова по повод назначението на Елена Бончева, снимала се в еротична фотосесия.

Според нея няма нищо лошо, че една жена е хубава. „Вие правите дискриминация по красота”, каза Зайкова.

„Това е като приказката за Снежанка и мащехата й. Пита се обаче коя е мащехата”, каза проф. Георг Краев, който е етнолог и фолклорист. Според него големият проблем на модерното ни гражданско общество е, че все още мислим, че който се продава, не заслужава хляб. „Едно общество, което е отрекло девствеността като ценност, има нахалството да говори, че това момиче е лошо”, добави той.

„Снимала съм се в такива списания и винаги се е налагало да се обяснявам”, заяви от своя страна Мариана Маринова, която е „Мисис България 2007”.

Мика Зайкова даде пример с певицата Лили Иванова, която също се е снимала за еротично списание, но никой не е казал нищо за това. Попитана защо от НЕК са реагирали гузно, тя отговори, че е така, защото ги е страх.

„Ще минат три дни и ще дойде новата Снежанка”, каза проф. Краев и добави, че проблемите на обществото няма да се решат с говорене.

Според Мика Зайкова и проф. Краев е безсмислено момичето да се обяснява за тези снимки. „Да плюе и да отмине с гняв”, посъветва я професорът.

Водещи новини

Още новини