Дворецът в Балчик - мечта на кралицата

интернет
share

В юлския брой на National Geographic България посетете заедно с фотографа Александър Мирчев и журналиста Любомир Кюмюрджиев този уникален архитектурно-парков комплекс на добруджанското крайбрежие, за да разберете защо в него се съчетават старинен български, италиански и ориенталски стил, по какви причини там са издигнати и християнски параклис, и мюсюлманско минаре.

Както и какво е посланието на „Алеята на вековете“, какви екзотични растителни видове красят „Градината на Аллах“ и „Гетсиманската градина“ и защо много българи, румънци, англичани, французи и швейцарци предпочитат да се оженят в „Нимфеума“ или в „Градината на плачещите дървета“.

Научете също как идеите на кралица Мария оживяват в многобройните културни инициативи, провеждани в Двореца и какво е правил там Франсис Форд Копола.

Списание National Geographic България ще ви разкаже още за търсенето на гроба на Клеопатра, за живота в Багдад днес, за храната на бъдещето, както и за заразата, която причинява масови измирания на прилепи в САЩ.

Водещи новини

Още новини