Тази година хърватите са решени да похарчат повече пари за пътуване

Getty Images (архив)
share

Тази година хърватските граждани планират да похарчат повече за пътуване, отколкото миналата година, показва проучване, проведено от международна финансова компания, предаде хърватската агенция ХИНА.

Проучването на промените в потребителските предпочитания, свързани с преживяванията, е проведено през януари. В него са анкетирани 16 000 души по света, 500 от тях са от Хърватия.

Проучването показва силен интерес сред хърватските потребители и потребителите в цяла Европа към създаването на незабравими моменти, коментират авторите на проучването, добавяйки, че тази година това съвпада с големи световни и европейски спортни събития, музикални турнета и кинофестивали.

Българите – в топ 3 по посещения в Турция от началото на годината

61% от анкетираните в Хърватия планират да пътуват повече и да харчат повече за пътуване. Да похарчат повече за музикални фестивали и концерти планират 42% от тях, близо 40% планират да похарчат повече за гастрономически изживявания, а 73% смятат, че парите, похарчени за изживявания, винаги си заслужават. За 40% от анкетираните в Хърватия това означава създаване на най-добрите житейски спомени, за 44% придобиване на нов поглед към света, а за 41% обогатяване на живота чрез споделяне с другите.

11% от анкетираните планират да намалят разходите за всички тези преживявания тази година, отбелязва БТА.

Водещи новини

Още новини