Влогърка с наказателна акция срещу „белите европейци“: Заради такива като вас се срамувам от расата си

Кадър: ТикТок
share

Испанската влогърка с никнейм ritasmind изля гнева си в социалните мрежи срещу „белите европейци“, които според нея се държат крайно недопустимо и неетично, когато посещават бедни страни, които са извън европейския континент.

„Сега е много модерно белите европейци да посещаваме страни извън Европа, които са по-бедни. Има обаче две неща, които незабавно трябва да спрем да правим като бели, когато посещаваме такива държави; неща, от които ме хваща срам за расата ми“, започва монолога си момичето.

По думите ѝ първото нещо, което винаги се прави, е да се снимат с местните деца.

Lonely Planet: През 2024 г. задължително посетете България

Защо продължавате да се снимате с децата, сякаш са някакви вещи? Снимка за спомен. А когато посещавате Франция, снимате ли се с тамошните деца? Не. Това са деца, които също имат права и не може да ги изтипосвате по социалните мрежи. Това са личности с имена, коментира не без патос тя.

Испанката подхвана и въпроса с бедността, призовавайки туристите, когато отидат в по-бедни страни, да не представят нищетата като нещо романтично.

„Не романтизирайте бедността, когато знаете, че в същото време идвате от далеч по-богата страна и имате по-висок стандарт на живот“, посочва за финал влогърката.

Водещи новини

Още новини