Lonely Planet: През 2024 г. задължително посетете България

  • 02 февруари 2024 15:43

  • 1330
  • 2
Lonely Planet: През 2024 г. задължително посетете България
© Getty Images (архив)

Едно от най-престижните издателства за пътеводители в света – Lonely Planet, издаде книжка с 10-те най-добри дестинации в съотношение цена-качество за 2024 година.

Авторите предлагат на вниманието на аудиторията си 10 дестинации, които си заслужава да бъдат посетени от туристите през новата година, без това да се отрази прекалено солено на бюджета им.

В-к „Ел Паис“: Посетете България, страната е безопасна, макар липсата на улично осветление тук-там

Сред предложенията са Средният запад в САЩ, Полша, Никарагуа, регионът на Нормандия във Франция, Египет, гръцкият остров Икария, Алжир, Нова Зеландия и... България.

Наричат го Дунавски лимес, под което се разбира границата на Римската империя по река Дунав с прилежащата фортификационна система, която е съставлявала външния отбранителен пръстен на империята. Днес той обхваща държавите България, Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия, Сърбия и Румъния. Към днешна дата областта, която е кандидат за Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, е отрупана с безброй градове, но българските са повече от впечатляващи, особено градчета като Видин и Силистра, отбелязват от Lonely Planet.

От австралийското издателство препоръчват на туристите да се насладят и на пътуването с нощен влак из Стария континент, което влиза под №10 като „дестинация“.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1330 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.02 | 18:21

2
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

2024.02.02 | 16:05

1
ахахаха, да се качели на нощен влак през българия

Добави коментар

Водещи новини