21-годишна американка постави рекорд, като посети всички страни на планетата

instagram.com/lexielimitless
share

21-годишната американка Лекси Олфорд подобри рекорда на Гинес за най-млад човек, посетил всичките 196 суверенни държави на планетата, съобщи агенция ЮПИ.

Рекордьорката се яви в севернокорейската част на "синята къща" в демилитаризираната зона между двете Кореи, като по този начин достигна до последната държава в своя списък.

Олфорд изпитала големи затруднения във връзка с наложената забрана на американското правителство за посещенията в КНДР, но по правилата на Гинес тя имала право да стъпи на нейната територия в "синята къща" и това да се зачете за преминаване на границата й.

Младата американка подобрява предишния рекорд в дисциплината, принадлежащ на 24-годишния британец Джеймс Аскит. Според Лекси Олфорд най-трудната част от приключението й не било самото посещение на различните страни, а представянето на доказателства, че тя е пребивавала в тях. От Гинес искали подписани свидетелски удостоверения за всяка една от държавите в списъка й, самолетни билети, печати в паспорта, хотелски разписки и други формалности.

Водещи новини

Още новини