Българин е на финал на сръбския музикален формат „Звезде Гранда”

share

Българин е на крачка от това да спечели един от най-популярните музикални формати в Сърбия "Звезде Гранда". Яни Янков, за който вече ви разказахме, ще се бори на финала в събота, като според очакванията, дори е един от фаворитите за краен триумф в шоуто.

Перничанинът вече направи фурор сред съседите, макар от тази година форматът да е с 4 кръга повече от предходните и да се увеличава броят на участниците, съобщи Vesti.bg

Той участва за втори път във формата, след като по нелеп начин отпада от него през 2020 г. "Разболях се от Ковид и се наложи да съм под карантина. Това бе причината да отпадна".

Иначе у нас Яни отдавна е известен като българинът, който изпълнява най-добре сръбска музика. Още от дете е голям почитател на Шабан Шаулич и го изучава стриктно, докато се научи да изпълнява хитовете му. "Всъщност тогава се преориентирах и по-късно започнах да пея професионално в едно заведение сръбски репертоар".

Признава, че макар сред роднините му да нямало музиканти, носел от малък таланта със себе си. Пеел различни ТВ реклами и песнички на няколко годинки, а в детската градина една учителка посъветвала родителите му да го запишат на уроци, за да развие гласа си.

Така едва 6-годишен се срещнал с популярната ни народна певица Гуна Иванова, която спомогнала много за развитието му.

Българин спечели престижен международен конкурс за пианисти в Италия

"Дължа й много. Дори спечелих едно издание на предаването 'Кой е по-по-най'. По-късно реших да кандидатствам в музикалното училище "Любомир Пипков" и тръгнах на уроци по солфеж и акордеон за подготовка. Отказах се на финалната права, защото родителите ми не се съгласиха да живея в общежитие в София на подобна възраст. Така, в крайна сметка записах хотелиерство", допълва Яни пред "24 часа.

За участието си в "Звезде Гранда" е мечтаел отдавна. Гледа го за първи път едва на 13 години и си казва, че някой ден ще участва, ако му се отдаде такава възможност. И макар при първия шанс, нелепите обстоятелства да го спират от мечтата за триумф, то във втория шансовете са изцяло на негова страна. След два дни, всички в България ще му стискаме палци...

Водещи новини

Още новини