Шон "Диди" Кумс продаде дяла си от компанията Revolt, която основава през 2013 г.

Getty Images
share

Американският рапър и продуцент Шон „Диди“ Кумс продаде дяла си от медийната компания Revolt, предаде Асошиейтед прес. Той я основава преди повече от десетилетие.

Дяловете на Кумс, който беше председател на Revolt, бяха напълно изкупени и оттеглени, съобщи базираната в Лос Анджелис компания в изявление на своя уебсайт.

От Revolt не разкриват колко е платено на Кумс за дяла му в компанията за хип-хоп новини и развлечения, която той основа през 2013 г. 

В изявление главният изпълнителен директор Детавио Самюълс отбеляза, че когато се е присъединил към дружеството през 2020 г. осъзнава, че мисията им "е по-голяма от който и да е човек“.

Revolt обяви и нова структура на собственост, която ще даде на служителите дялово участие.

Обискираха имоти на хип-хоп изпълнителя Шон "Диди" Кумс в Лос Анджелис и Маями

Този ход идва в момент, в който репутацията на Кумс е опетнена след няколко съдебни дела, заведени в края на миналата година. В тях са повдигнати обвинения в сексуално посегателство и изнасилване от страна на един от най-разпознаваемите хип-хоп изпълнители и продуценти. 

През ноември дело срещу него заведе аренби певицата Каси, която твърди, че я е подложил на дългогодишна злоупотреба, включваща побои и изнасилване. 

Рапърът Шон "Диди" Кумс е обвинен от певицата Каси в системно изнасилване и побои

Водещи новини

Още новини