Устата написа хит за националния празник на България

Bulphoto (архив)
share

На българския национален празник излиза новата песен на Устата „Джакпота или Ботев“, която той написа за един ден. „За първи път правя песен, в която се пее за болка, любов и възхищение“, сподели изпълнителят пред „Телеграф“.

Идеята на Иван Динев била да снима клипа към песента за целия месец, докато обикаля едни от най-красивите и носещи история места в България.

„Направихме клипа за няколко дни вместо месец. Текста го написах на един дъх вечерта на 23 март след посещението ми в Брацигово и още няколко места, които ме вдъхновиха“, споделя самият изпълнител. Тъй като проектът носи много история в себе си, той ще излезе на един от най-хубавите ни празници на 6 май – Гергьовден.

Отказаха виза за САЩ на Устата, той: Вярвам, че е „абсолютно случайно недоразумение“

Устата има много любими места в родината ни и с клипа си той ни напомня за тях. „Обиколих някои от най-важните монументи в страната ни, свързани с „Джакпота или Ботев“, казва той.

„В песента са преплетени целите и идеите на революционерите с това, което се сблъскваме в момента като държава. Нещо като родината срещу държавата. Връх Околчица бе последното място, което посетихме, постоянно имаше много забавни моменти. Това е песен не за разединение, а напротив, точно обратното“, допълва певецът.

Водещи новини

Още новини