Брус Спрингстийн отмени осем концерта от турнето си този месец заради пептична язва

Getty Images
share

Рок изпълнителят Брус Спрингстийн заяви, че отлага за неопределено време осем концерта от турнето си с група „И Стрийт Бенд“ този месец заради симптоми на пептична язва, съобщи Ройтерс.

73-годишният Спрингстийн обеща да пренасрочи отменените изпълнения, започвайки с шоу в град Сиракюз, щата Ню Йорк, което беше планирано за четвъртък, както и предишен отменен концерт във Филаделфия преди няколко седмици.

„Ще се върнем, за да изнесем тези концерти, а след това и още други такива“, каза певецът в социалните мрежи. „Благодарим ви за разбирането и подкрепата.“

Другите отложени концерти са в Балтимор, Питсбърг, Ункасвил, Кънектикът и Олбани, Ню Йорк.

Брус Спрингстийн отмени концерти от турнето си заради заболяване

Организаторите на турнето на Спрингстийн в Северна Америка, което започна миналия месец и беше предвидено да продължи до средата на декември, казаха, че носителят на награди „Грами“ „се лекува за симптоми на пептична язва и решението на неговите лекари е, че той трябва да отложи останалите си септемврийските концерти.“

Пептичните язви са отворени рани, които се развиват от вътрешната страна на стомашната лигавица и горната част на тънкото черво, като най-често срещаният симптом е стомашна болка, според американския академичен медицински център Клиника "Мейо".

Спрингстийн бе въведен в Залата на славата на рокендрола през 1999 г. Той издаде своя 21-ви студиен албум, озаглавен „Only the Strong Survive“, през 2022 г. Записът представлява колекция от кавъри на R&B и соул хитове, допълва БТА.

Водещи новини

Още новини