Ричард Клайдерман свири "Хубава си, моя гора"

share

Остават едва 10 дни и Русе вече тръпне от нетърпение в очакване на концерта на популярния френски пианист Ричард Клайдерман, който ще свири на 7 юли от 19 ч. в новата зала „Булстрад Арена", пише "Труд".

„Принцът на романса", както е наречен от Нанси Рейгън, ще пристигне в ранния следобед на 6 юли с полет от Париж до Букурещ, откъдето ще бъде откаран с луксозна лимузина „Мерцедес" до Русе. Още същия следобед пианистът ще репетира с Русенската филхармония програмата за концерта, която се състои от 18 пиеси. Сред тях са и най-големите му хитове, спечелили на пианиста световна популярност. Като специален жест към родната публика Клайдерман ще изпълни и пиеса по любимата си българска песен „Хубава си, моя горо".

Почитателите на пианиста ще видят и специалния видеоклип към пиесата, събрал забележителни кадри от България. Ричард Клайдерман, чиято удивителна кариера продължава вече 40 години, притежава изключителна самодисциплина. Особено важна за него е концентрацията преди излизането на сцена, поради което той избягва всякакви странични занимания в деня на концерта. По отношение на храната пианистът не проявява капризи - обича да хапва салати, доматена супа, ястия с пилешко месо, а също плодове и различни видове сирена.

Името Ричард Клайдерман е псевдоним. Знаменитият пианист се казва всъщност Филип Паже, но за да избегне погрешното произношение на името си извън Франция, музикантът решил да приеме фамилията на своята прабаба.

Водещи новини

Още новини