Безплатно пиано за всеки има вече в Търговище (видео)

  • 02 август 2016 19:50

  • 2815
  • 0
Безплатно пиано за всеки има вече в Търговище (видео)
© GettyImages

Безплатно пиано за всеки има вече в Търговище. Това не е арт проект, а идея на млад човек, който постави в центъра на града истинско пиано за обществено ползване, предаде БНТ.

Идеята хрумнала на 28-годишния Димитър Геров, след като видял в Унгария улично пиано. Решил да дари своето пиано, на което свирил от дете. Заедно с двама свои приятели реставрирали, акордирали и изрисували клавишния инструмент със символите на Търговище.

"Беше хвърлен твърде много труд - художници, дърводелци, майстори, които да направят кабината, проектанти, архитекти помогнаха. Надявам се идеята да се хареса и на други общини и да се популяризира", споделя Димитър Геров, инициатор на проекта.

"Много бях учуден отначало и им казах на тези момчета, че ако всеки направи нещо добро в тази община тя ще стане още по-добро място за живеене. Ето сега ние сме едно изключение. Търговище е град, всеки, които може да свири може да заповяда и да свири всяка вечер и ще радва гражданите на Търговище, заяви Дарин Димитров, кмет на община Търговище.

Пианото е поставено в оживена градинка в центъра на Търговище. Може да се ползва денонощно и безпрепятствено, тъй като има постоянно видеонаблюдение. Все пак надеждата е да свирят хора с вдъхновение и умения, а не такива, които удрят безразборно по клавишите.

Теодор Вълчев се надява хората да направят всичко да го опазят, да не го вандализират.

Надписът „Свири, аз съм твое" вече подкани много хора да изнесат безплатни концерти на открито. Публика също не липсваше.

Последвайте канала на

Novini.bg
2815 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини