Пол Маккартни се ожени за американка

share

Сър Пол Маккартни и американската бизнесдама Нанси Шевъл си казаха "да" днес в лондонското кметство, където легендарният Бийтълс сключи през 1969 г. сключи брак с първата си съпруга Линда, предадоха световните агенции.

След церемонията Пол и Нанси дават прием в къщата на световноизвестния изпълнител. Булката бе облечена в елегантна рокля над коляното в цвят слонова кост по дизайн на дъщерята на Пол - Стела. Пол пък носеше тъмен костюм и тъмна вратовръзка и сияеше усмихнат.

За американката това е втори брак. Нанси 20 години бе омъжена за адвоката Брус Блейкман, но се разведе. От брака си с Брус тя има 19-годишен син на име Арлън. За сър Пол Маккартни това ще е трети брак. Първата му съпруга Линда почина от рак през 1998 г. През 2006 г. Маккартни започна дълъг бракоразводен процес с втората си съпруга Хедър Милс. Макар да му струваше 24 милиона британски лири, разводът не накърни вярата на певеца в истинската любов.

С бъдещата си съпруга той се познава от повече от 20 години. Домът на семейство Блейкман в Лонг айлънд бе в съседство с имението на сър Пол, където певецът обича да прекарва летните месеци. През 2007 г. познанството между Нанси и Пол прерасна в близки отношения, а през май т. г. двамата обявиха намерението си да сключат брак. Сър Пол подари на американката годежен пръстен "Картие" с голям брилянт на стойност 400 000 британски лири.

При това, по думите на Шевъл, предложението за брак на музиканта било съвсем неочаквано за нея. Въпреки високата стойност на подаръка, двамата бъдещи съпрузи решиха, че самата церемония трябва да е скромна и възможно най-малко да напомня пищната втора сватба на Маккартни, която му струвала 1,5 млн. лири.

Водещи новини

Още новини